maandag 9 november 2009

Week tieneneenhalf

Zo, dat rugzakhotel was even zoeken, vooral omdat de mensen aan wie je de weg vraagt maar een willekeurige kant op wijzen, onder het motto: Wellicht komt hij daar iemand tegen die de weg wèl weet. Je krijgt dan veel van de stad te zien. Na anderhalf uur was iemand zo aardige om mee te lopen, en toen hadden we het zo gevonden. Hier kost een bed in een vierpersoons kamer €7,50 inclusief ontbijt, schone lakens en douche in de basement. Volgens het kaartje van het hotel is het gebouwd rond 1200 n.Chr., en dat kan aardig kloppen want ze hebben nog geen internet.
Ik had nog een tijdje in de zenuwen gezeten, omdat de PIN-automaten mijn pas niet slikten en mijn Syrisch geld toch weinig meer voorstelde. Uiteindelijk heb ik een Saoudische bank gevonden waar de automaten buiten het niet deden, maar die in de hal wel. Ik heb dus geld genoeg voor het hotel en het eten (even over het eten: ik heb gisteren kip in citroensaus gegeten - erg lekker, en vanavond warme yoghurt met balletjes).
Na al dat gezoek over de soukh's van Damascus krijg je wel een aardig idee wat ze zoal verkopen. De collega's zoeken elkaar ook op. Dan heb je een heel stuk winterjassen, dan komt een straatje met schoorsteenpijpen, dan een rij banketbakkers, vervolgens een stuk met buikdanspakjes ... het hotel waar ik nu zit staat op de markt van IT-service en illegale software. Dat is de nieuwste ontwikkeling.

3 opmerkingen:

 1. Hoi Cees. Tijd voor een berichtje van Down Under. Ik vind het toch leuk, dat je mijn kant uit fietst. Goed te horen, dat het eten je weer smaakt. Je bent blijkbaar opgeknapt. Alleen ziek zijn in een vreemd land is wel heel akelig! Ik had met je te doen. Verder ben ik trots op je verrichtingen en als ik het aan Australische vrienden vertel zijn ze erg onder de indruk. Fietsen doen ze hier niet zoveel en zeker niet over de grens. Ze doen natuurlijk wel andere stoere dingen, zoals 'Iron Man' competities. Fysieke prestaties worden hier ook wel geleverd. Hoe is het met je broekriem? Mochten er inmiddels teveel gaatjes in zitten, dan is er vast wel een rij met riemverkopers op de soukh. Mijn neven zijn trouwens opmerkelijk stil. Ze hebben het zeker druk met examens. Het ga je goed, Cees, een 'hug' van ons allemaal hier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste neef,

  eerder email / reactie lijkt niet te zijn aangekomen.
  Na 3jaar in Damascus, leuk om te lezen dat je een vergelijkbare ervaren hebt.
  Ik kan je aanraden ook in Deir Mar Musa langs te gaan (www.deirmarmusa.org) klooster wat interfaith programma's doet 30 km N van Damascus.
  Ook de Paulus kerk in de oude stad is de moeite waard.
  Stuur even een email naar ons olskolk@hetnet.nl voor meer tips.


  HG
  Neef wilhelm

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Cees,

  It sounds like a wonderful adventure you are having, traveling by bike.
  I hope you are taking lots of pictures.
  Enjoy your trip!

  greetings,
  Pat

  BeantwoordenVerwijderen