woensdag 18 november 2009

Week elfeneenhalf

Ik ben er!!! Het was nog even lastiger dan ik dacht, want rijksweg 1 van Tel Aviv naar Jeruzalem is het eerste stuk snelweg, en de politie haalde me er zonder pardon af. Ik moest de weg richting Bet Shemesh nemen. Dat heb ik braaf gedaan. Eenmaal Esthaol voorbij heb ik in een wegrestaurant weer krachten opgedaan voor de laatste klim. Zo, en nu allemaal naar je bijbeltjes rennen en lezen wie er nog meer krachten opdeed tussen Beth Shemesh en Esthaol. Wie het eerst het goede antwoord geeft krijgt van mij wat extra's bij thuiskomst.
Het laatste stuk mag je wel over rijksweg 1. Iemand hield me staande omdat hij net zulke fietstassen wilde hebben als ik. Even later kwam er een oude pionier voorbij - kaal hoofd maar wel een grijze baard van een meter, met naast hem in de auto zo'n lief verkreukeld vrouwtje - hij stak alle duimen omhoog en vergat verder te sturen, zij zwaaide enthousiast en draaide haar hoofd er bijna af.
Ik zit nu in Jerusalem Hostel. Er was geen bed vrij in een slaapzaal, maar wel in een bungalow. Maar wat is nu een bungalow? Ga eerst maar kijken, hij staat op het dak. Dus ik het dak op en een poosje zoeken, staan daar een soort van tuinkasten met een vloeroppervlak van 2 bij 2 meter, en een hoogte van 1 meter 20. Daar staan twee bedden in. Het is gemaakt van plastic schroten. Kortom, het is meer LOW dan bunga, maar je kunt er in slapen.
Morgen ga ik naar Meta Floor, dat wordt vast gezellig.

3 opmerkingen:

 1. Heej pap,
  Gefiliciteerd!
  Als je wil dat we iets googlen, moetjet wel goed typen he. Op het internet heeft men het in ieder geval over Beth Shemesh en Esthaol, niet Beth Shemesch en Esteol(eigenlijk ben je zelfs de enige google-hit voor deze spelling). Maaruh, wat ik natuurlijk bedoel te zeggen is dat ik mijn hele bijbel van kaft tot kaft heb doorgelezen, en daardoor weet dat Samson wel ongeveer in die buurt woonde.
  Maar ik krijg sowieso nog een kadootje van je. En een verjaardagsknuffel :)
  Als bonus nog even dit: Samson komt bij een wegrestaurant. Weg restaurant.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geleficiteerd Cees, je hebt het gehaald!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He Cees, een fantastsiche prestatie! Gefeliciteerd! Hoe voelt dat? Uitgeput en supervitaal tegelijkertijd? Nog iets speciaals gedaan om het te vieren? Het lijkt me leuk als iemand je bv vraagt met welke maatschappij je hebt gevlogen, dat je achteloos kunt zeggen: "Ik ben met de fiets."

  Tot ziens over een paar weken in Nederland. Eva

  BeantwoordenVerwijderen