donderdag 13 augustus 2009

Afscheid van vrienden

De afgelopen maandag en dinsdag kwamen we bij elkaar, zoals bijna elk jaar sinds onze training: collega's, die meer dan collega's van elkaar geworden zijn.
We spraken over ontmoetingen die een verschil maakten, ontmoetingen die ons leven kleur hebben gegeven. Tegelijkertijd stonden deze dagen voor mij ook in het teken van afscheid nemen. De datum van mijn vertrek komt zienderogen dichterbij. Een afscheidscadeau kreeg ik ook: Een foto van ons allen met de opdracht die mee te nemen naar Jeruzalem. Dat gaan we natuurlijk doen. En al was er geen foto geweest, dan nog gingen de namen en gezichten mee in mijzelf.
Nog enkele dagen, dan is het zover...

1 opmerking:

  1. Beste Cees,
    als dominee in de vreemdelingenbewaring hoor je veel verhalen van mensen die op reis zijn in hun leven. Gewild of ongewild zoeken ze naar een nieuwe toekomst. Nu ga je zelf het lot tarten. Vele duizenden kilometers op je fiets op weg naar het beloofde land. Mogelijk krijg je onderweg dezelfde gedachten als onze bewoners; 'waar ben ik aan begonnen'. Houd je doel voor ogen, denk aan je geliefden en bid tot Onze Lieve Heer. Dat doen wij in Zaandam ook voor jou.

    Gods zegen en een goede reis!

    Pieter.

    BeantwoordenVerwijderen